Home » Objave » Usavršavanje učitelja i nastavnika u okviru Hrvatskog nacionalnog programa za nastavnike u CERN-u

Usavršavanje učitelja i nastavnika u okviru Hrvatskog nacionalnog programa za nastavnike u CERN-u

IMG-20170410-WA0006  I ove je godine grupa učitelja iz osnovnih škola te nastavnika iz srednjih škola  sudjelovala  u  CERN-ovom programu za nastavnike. Nas tridesetak boravilo je u Cernu od 9. do 13. travnja      2017.  Unatoč  vrlo opsežnom programu bogatom brojnim predavanjima,  mi, fizičari, uspjeli smo pronaći vremena  i za razgledavanje prekrasne Geneve, ali i sate opuštanja i veselog druženja  uz pjesmu gitare u  večernjim satima.

Glavni organizatori usavršavanja bili su su prof.dr.sc. Mirko Planinić s PMF-a iz Zagreba, dr.sc.  Vuko Brigljević s Instituta Ruđera Boškovića i prof. dr.sc. Ivica Puljak  s PMF-a u Splitu.

Pokrovitelj ovoga programa  jest  Nastavna sekcija HFD-a.

Naši izvrsni hrvatski predavači Vuko, Mirko  i Ivica, zajedno s domaćinom Jeffom Winerom, pružili su nam pregršt  prekrasnih predavanja za pamćenje. Jeff  ( „suhi led“) proveo nas je kroz svoj S’Cool LAB gdje smo pod njegovim nadzorom prošli  izradu impresivnog i čudesnog pokusa.

U jutarnjim satima već prvi dan svojim predavanjem  Vuko nas je uveo u  Fiziku elementarnih čestica.

Tijekom boravka u Cernu  uživali smo  na predavanjima u jutarnjim satima , a  poslijepodneva proveli u razgledavanju CERN-ovih postrojenja i radionica s eksperimentima.

Za sve nas  ovo je zaista bilo odlično iskustvo, pravo stručno usavršavanje, puno materijala koji se mogu iskoristiti i u razredu,  izuzetno pozitivna i motivirajuća atmosfera svih sudionika iz cijele Hrvatske .  Funkcionirali smo izuzetno međusobno, uvažavali se sa svim našim različitostima i posebnostima te  uživali u svakom trenutku.

Program našeg putovanja i materijale možete pogledati te preuzeti na :

https://indico.cern.ch/event/572721/timetable/

  S nekoliko fotografija pokušat ćemo vam dočarati dio atmosfere  iz Cerna.

IMG-20170410-WA0006

 

 

 

 

 

 

DSCN5158

 

 

 

 

 

 

DSCN5135

 

 

 

 

 

 

DSCN5154