Home » Objave » Primjena zračenja u medicini

Primjena zračenja u medicini

Marija-Majer_IRBDjelatnikNaslovna Pozivamo Vas na redoviti sastanak Nastavne sekcije Hrvatskog fizikalnog društva koji će se  održati u    četvrtak, 16. ožujka 2017., u 18 h u velikoj predavaonici (F08) Fizičkog  odsjeka Prirodoslovno    matematičkog fakulteta, Bijenička 32, Zagreb. Tema predavanja: Primjena zračenja u medici, dr.sc.  Marija Majer.

Mogućnost primjene zračenja u medicini donijela je veliku dobrobit u dijagnosticiranju i liječenju nekih bolesti. S druge strane , izlaganje zdravog tkiva ionizirajućem zračenju donosi određene rizike. Medicinski fizičari igraju ključnu ulogu u osiguravanju kvalitetnih i sigurnih dijagnostičkih radioterapijskih tretmana te osim toga kroz znanstvena istraživanja omogućavaju njihovo unapređenje.

Kako je sve počelo i kakva je danas situacija , zašto je važna dozimetrija, što znače male a što velike doze zračenja samo su neka pitanja na koja će se odgovoriti, sa stajališta fizike, tijekom predavanja.

Dr.sc. Marija Majer zaposlena na Institutu Ruđer Bošković , Zavod za kemiju materijala, Laboratorij za radijacijsku kemiju i dozimetriju. Doc.dr.sc. Marija Majer  nositelj je kolegija Medicinska fizika na studiju Fizike, PMF , Zagreb,  a sudjeluje i u nastavi  na poslijediplomskom doktorskom studiju.

Za predavanje se možete prijaviti preko Sustava za prijavljivanje za stručne skupove .