Home » Objave » Poziv na sastanak nastavne sekcije

Poziv na sastanak nastavne sekcije

250px-Storm_in_Pacifica Nastavna sekcija hrvatskog fizikalnog društva organizira  stručni sastanak 15.3.2018. u 18 sati   na PMF-u, u dvorani F08 Fizičkog odsjeka , Bijenička 32, Zagreb

 

 

Sadržaji  rada  su sljedeći :

  1. Recentne klimatske promjene i olujna nevremena – predavanje dr.sc. Branko Grisogono

 

  1. Pitanja, prijedlozi i obavijesti

 

Recentni porast globalne prizemne temperature (nominalno temperatura zraka na 2 m iznad podloge, T2m), razine oceana i pripadne topline je neuobičajen i ne može se objasniti prirodnom internom varijabilnošću klime. Budući klimatski scenariji se osnivaju na scenarijima emisija plinova staklenika i vezi između koncentracija tih plinova sa zakonima termodinamike putem numeričkog modeliranja i simulacija koristeći osnovne fizikalne zakone. I pored velikih prostornih i vremenskih varijacija, recentno globalno zatopljenje je stvarnost i prelazi amplitudu i brzinu prirodnih promjena globalne T2m tijekom zadnjih nekoliko desetaka tisuća godina.

 

 

Napomena:  radi dobivanja potvrde o stručnom usavršavanju , lijepo vas molim da svoje prisustvovanje sastanku prijavite na stranici Agencije za odgoj i obrazovanje na adresi www.etaedu.azzo.hr, gdje je sastanak i objavljen.

 

Luca Spetić , voditeljica Nastavne sekcije